Dette er Quadrum

En av Norges største eiendomsutviklere, Bane Nor Eiendom, etablerte Quadrum AS for å utvikle fem bygg på ”trekanttomten” mellom Kristiansand stasjon, riksvei E39 og Kvadraturen.

De første prosjektskissene ble skapt i samarbeid med den anerkjente kristiansandskunstneren Kjell Nupen (1955-2014), og består av arkitektoniske signaturbygg med flotte utsiktsforhold mot fjorden og landskapet rundt.

Bane Nor Eiendom har som mål at denne knutepunktsutbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet.

Sentralt knutepunkt

Quadrum-prosjektet omfatter hele området mellom Vestre Strandgate i øst, E39-broa i nord og jernbanen i sør. Utsikten mot fjorden og over bylandskapet er en fremtredende kvalitet som få andre kontorbygg i sentrum kan skilte med.

Området ligger i et sentralt knutepunkt for infrastruktur – tett inntil jernbane, bussterminal, taxiplasser, havneterminal og Kvadraturen sentrum.

Omleggingen av E39 medfører at motorveibroen lander på bakken, og tomten blir da i enda større grad en del av sentrum. Nye gang- og sykkelstier skal adskilles fra trafikkområdene på en tydelig og god måte, slik at bydelene i vest og nord får en hyggeligere og mer tilgjengelig inngang til denne delen av Kvadraturen.

I umiddelbar nærhet til Quadrum finner du:

  • Restauranter, kafeer og shopping i og rundt Markensgate
  • NSB togstasjon Kristiansand (3 timer med tog til Stavanger og 4,5 timer til Oslo)
  • Kristiansand rutebilstasjon og bussmetrostopp med hyppige avganger øst- og vestover
  • Sykkelstier
  • Taxiholdeplass

Her kommer Quadrum