Dette er Quadrum

En av Norges største eiendomsutviklere, Bane NOR Eiendom, etablerte Quadrum AS for å utvikle fem bygg på tomten mellom Kristiansand togstasjon, riksvei E39 og Kvadraturen. Prosjektet ble skapt i samarbeid med den anerkjente kunsteren Kjell Nupen (1955-2014), og består av arkitektoniske signaturbygg med flott utsikt mot fjorden og landskapet rundt.

Bane NOR Eiendom har som mål at denne knutepunkts- utbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet.

Sentralt knutepunkt

Quadrum-prosjektet omfatter hele området mellom Vestre Strandgate i øst, E39-broa i nord og jernbanen i sør. Utsikten mot fjorden og over bylandskapet er en fremtredende kvalitet som få andre kontorbygg i sentrum kan skilte med.

Området ligger i et sentralt knutepunkt for infrastruktur – tett inntil jernbane, bussterminal, taxiplasser, havneterminal og Kvadraturen sentrum.

Omleggingen av E39 medfører at motorveibroen lander på bakken, og tomten blir da i enda større grad en del av sentrum. Nye gang- og sykkelstier skal adskilles fra trafikkområdene på en tydelig og god måte, slik at bydelene i vest og nord får en hyggeligere og mer tilgjengelig inngang til denne delen av Kvadraturen.

Her finner du Quadrum