Capgemini til Quadrum

Trives på toppen!

I Quadrums tre toppetasjer kan de ansatte hos Capgemini nyte det som må være en av byens flotteste utsikter! Helt oppe i spissen på bygget skuer de ut over Byfjorden, og med vinduer fra gulv til tak er det ingenting å si på lysforholdene.

Capgemini er et fransk selskap med over 350 000 ansatte i 50 land. Vi tok en prat med Frank Wehus, leder av kontoret i Kristiansand og Øyvind Mjølund som er Managing Consultant for å høre mer om Capgemini og hvordan de trives i sitt nye kontorbygg.

– Capgemini består av det jeg vil påstå er Sørlandets mest kompetente utviklere og arkitekter. Vi er et teknologiselskap som leverer tjenester innenfor digitalisering og sikkerhet. Vi jobber mye i team, også tverrfaglig. For eksempel med rådgivning, prosjektledelse, design og applikasjoner forteller Øyvind Mjølund.

Jobber internasjonalt

Frank Wehus forteller at de i tillegg til å jobbe med lokale prosjekter også samarbeider på tvers av kontorene til Capgemini. Det innebærer at de også jobber med kollegaer som tilhører andre kontorer, som for eksempel Oslo, Bergen eller Stavanger.

– Vi ser alltid på kundens behov, og skreddersyr teamet til hver oppgave. Ofte styrkes teamet ved å hente inn kolleger fra andre kontorer.

Øyvind Mjølund legger til at Capgemini er et bransjemessig bredt selskap.

– Størrelsen vår er en styrke. Ikke bare i Norge, men også globalt. Vi kan trekke på spisskompetanse fra hele verden, og lokalt i Norge som kommer kundene våre til gode. Tilgangen til den beste kompetansen innen ledende fagområder gjør at vi har mulighet til å levere på, og bistå våre kunder i deres utfordringer. Jeg har selv sittet i prosjekter hvor vi har hentet inn ekspertise fra for eksempel Frankrike, og det er en utrolig spennende måte å jobbe på, forteller han.

Capgemini Sørlandet startet opp da de flyttet inn i Quadrum våren 2022. Kristiansandskontoret har opplevd stor vekst siden oppstart og har nå 39 ansatte

– Det er gøy å se at man ikke trenger å flytte ut av regionen for å jobbe med internasjonale prosjekter, sier Wehus. – Det er populært å jobbe hos oss, og vi har en god aldersmiks. Blant de ansatte har vi flere seniorer som er viktig for god oppfølgingen av nyutdannede.

Rekruttering og bærekraft

Det satses på rekruttering, og firmaet har vekstambisjoner. Lokalene deres i Quadrum er fleksible, og de kan enkelt få plass til flere.

– Capgemini tilbyr en svært god «pakke» til nyutdannede. Vi har et eget program for kompetanse- og karriereutvikling, i tillegg til at nyutdannede blir med i et 12-måneders løp hvor de får egen mentor som følger dem hele veien. Hos oss er det mange muligheter, med ulike prosjekter og spennende kunder forteller Mjølund.

– Vi merker at unge er opptatt av bærekraft, og det heier vi på, skyter Wehus inn. – Det er vi også opptatt av – ikke bare i ord, men på ekte, fra øverst til nederst. Vi foredler råvare til ferdig produkt, og resirkulerer igjen.

Det er også en av grunnene til at Quadrum ble valgt. Her er det stort fokus på bærekraft, både gjennom byggingen, og også den sosiale delen.

– Quadrum er jo et fantastisk flott bygg, sier Mjølund begeistret. – Alt er nytt, og det er stas å vise frem slike arealer til kunder. Vi har stor tro på Quadrums fremtidsplaner.

– Dessuten er det nær kollektiv transport, som tog og buss. Det gjør det enkelt å komme seg hit, fortsetter Wehus. – For oss er kontoret en sosial hub. Flere sitter på hjemmekontor hvis de har behov for ekstra fokus, derfor har vi lagt opp til en hybridløsning som passer for alle.

 

– Vi må jo også trekke frem kantina og kaffebaren, sier han avslutningsvis. – Det er det perfekte sted å møte kunder, og trenger vi å sitte uforstyrret legger vi møtet til et av de felles møterommene.

Vi er rett og slett overbegeistret over å være her, og da snakker jeg for alle ansatte hos oss.

 

Kontakt

For mer informasjon om leiemuligheter i Quadrum, kontakt Gisle Bjørsrud Bø: mob. 404 00 845 / gisle@quadrum.no