Aider til Quadrum

Mer enn bare regnskap

Aider Kristiansand har røtter helt tilbake til 1986. I september flytter Aider Kristiansand, med sine 63 ansatte, inn i E-byggets femte etasje. De er spent på å møte nye kolleger og kunder, hvordan lokalene blir – og om det lar seg gjøre å få plass til shuffleboardet de ønsker seg.

På under tre år har kompetansehuset Aider etablert seg blant landets største regnskapsbedrifter med over 500 ansatte i Norge. I mars 2022 gjorde Aider sitt største oppkjøp noensinne, da de kjøpte PwC Accounting. Dette er et synlig bevis på at regnskapsbransjen virkelig er i endring og at konsolideringen alle har snakket om en stund, nå er i ferd med å skje. I september flytter miljøet til PwC Accounting på Fiskebrygga, sammen med sine nye kolleger fra Aider i Skippergata, inn i Quadrum.

– Hittil i år har vi ansatt ti nye, og teller nå 63 medarbeidere inkludert åtte studenter. Med over 1100 kvm areal er vi rigget for betydelig vekst og flere ansatte, forteller kontorleder Frode Holthe.

Kompetansehuset Aider ble startet av Andreas Vik og Knut Grotli våren 2019. Andreas kom fra stillingen som leder for regnskapstjenester i BDO, mens Knut på sin side var tidligere administrerende direktør PwC. De ville gjøre noe annerledes – for som de sa: «Det er ikke behov for enda et nytt regnskapskontor». Dermed ble kompetansehuset Aider etablert for kunne tilby kundene alt inne økonomitjenester, og de ansatte har gått fra å være regnskapsførere til å bli rådgivere som jobber tett med kundene. Idéen er å satse tungt på automatisering og teknologi, men samtidig sette «folk først».

– Med vår kompetanse innen regnskap, rådgivning og teknologi hjelper vi kunden med å tenke fremover. Vi har stort fokus på bransjekompetanse og spisset kunnskap i alle våre oppdrag. Dette for å kunne tilby kundene de beste løsningene i de riktige systemene, fortsetter Holthe.

Aider tilbyr et spekter av tjenester innenfor økonomisk rådgivning og veiledning. De har en egen Tech avdeling som jobber rettet mot system og teknologi for blant annet å effektivisere repeterende prosesser. Lønn og HR er også blant tjenestene, samt utleie av personell for korte og mindre oppdrag.

Ikke spart på noe

Aiders visjon er «Folk først», og det er helt tydelig. De nye lokalene er top-notch, og de ansatte har selv fått være med å bestemme. Silje Løland Trondsen leder prosjektgruppa som sammen tar alle beslutningene for utforming av nye lokaler som skal sikre at lokalet er tilrettelagt for et mangfold.

– Regnskapsrådgivere er mye på jobb, og da er det viktig med en god arbeidsplass hvor alle kan trives. Lokalene er lyse, interiøret varmt og hjemmekoselig – med både små og større møterom, stille- og sosiale soner og god lydskjerming.

– Vi har til og med en stor arbeidskafé med 120 sitteplasser, forteller Trondsen fornøyd. Her kan vi slappe av, møte kunder og ha sosiale treff utenom jobb. Vi vil skape en arbeidsplass hvor folk heller vil komme inn på jobb enn å ha hjemmekontor, ler hun.

Samarbeid i særklasse

Alt er nøye valgt, helt fra scratch, og de gleder seg til å ta imot kunder her. Hele gjengen skryter av samarbeidet med Quadrum, som lot dem bruke tiden de trengte til tross for knappe frister.

Inger Lise Hodne er med i prosjektgruppa, og hun fremhever gjerne lokalenes kvaliteter.

– Vi praktiserer «free seating», men her trenger man ikke være på jobb klokka seks for å få vindusplass! Med vinduer rundt hele rommet finnes det ingen dårlige plasser, sier hun. – Vi er ulike, også når det gjelder hva vi jobber med, og alle vil kunne finne seg et godt sted å sitte og jobbe.

Fokus på rekruttering

Den nyansatte studenten, Sandra Opedal er nettopp ferdig med master på UiA. Hun har vært en del av Aiders studentteam, som jobber kvelder, i helger og ferier gjennom året – så mye eller lite de selv vil. Hun har mye fint å si om sin splitter nye arbeidsplass.

– Det er gøy å jobbe i et selskap i vekst. Da blir man med på utviklingen, og det at vi får nye kontorer i Quadrum er en skikkelig WOW-faktor! Fokus på bærekraft er viktig for meg og mange andre nyutdannede, og dette er et attraktivt bygg med kult design.

Ernst Ørke, også han fra PwC, forteller at Aider har en årlig felles rekruttering over hele landet. Da blir alle nyansatte fulgt opp samlet, og i august starter opplæring av kull 22.

– Det sikrer at alle får den samme gode starten, sier han og legger til at han tror lokalene i Quadrum er med på å gjøre dem ekstra attraktive blant unge søkere.

Han avslutter med å skryte litt ekstra av de ansatte i kaféen og kantinen på Quadrum.

– Vi har blitt tatt utrolig godt imot! Vi har fått låne lokaler ved behov, og de som jobber her er utrolig hyggelige, sier han.

Kontakt

For mer informasjon om leiemuligheter i Quadrum, kontakt Gisle Bjørsrud Bø: mob. 404 00 845 / gisle@quadrum.no